Nieuw in de Froissartstraat: een Express van de nieuwste generatie met mobiele kassa’s

• Mobiele kassa’s
• Verse producten, ter plaatse bereid
• Een voornamelijk ‘on the go’ aanbod
• Een loungeruimte om ter plaatse te eten
• Omnichannel service

carrefour

Sinds de opening van de eerste buurtwinkel meer dan 20 jaar geleden is Carrefour België dit concept blijven ontwikkelen om in te spelen op de nieuwe consumptiegewoontes en verwachtingen van haar klanten. Een jaar geleden is de Express een heel nieuwe weg ingeslagen met de opening van de Express Prins van Oranje in Ukkel,gelegen in een woonwijk. Vandaag opent de Express Froissart zijn deuren in de Europese wijk van Brussel en is zo de eerste in een nieuwe generatie van Express-buurtwinkels.

Evere, 11 april 2018 – Met de opening van de Carrefour Express in de Froissartstraat 93 in Brussel, in het hartje van de Europese wijk, zet Carrefour vandaag de eerste stap op weg naar een nieuwe generatie van buurtwinkels. Die richten zich specifiek tot passerende klanten (omliggende kantoren, occasionele klanten) met een gedroomd aanbod en dat gewoon op de hoek van de straat.
In deze nieuwe winkel met een oppervlakte van 280 m² stappen de klanten binnen in een open ruimte met lage koelmeubels die een indrukwekkende keuze bieden aan ‘Food on the go’-oplossingen, klaar om mee te nemen …
o Diverse broodjes, ter plaatse bereid
o Verse dagsoep, zelf op te scheppen
o Pizza Mamma Roma
o Salades
o Bereide gerechten
o Vierde gamma (voorgesneden groenten)
o Sushi
… of om ter plaatse van te genieten. Ja, dat kan!

Ter plaatse eten

De Express Froissart valt meteen op door zijn ‘loungezone’, een cosy ruimte met lage tafels, zetels en statafels én:
o Gratis wifi
o Stopcontacten en USB-poorten om elektronische toestellen op te laden
o Een koffieapparaat
o Een oven om de pizza’s op te warmen
o Een microgolfoven om de bereide gerechten op te warmen
o Een machine om vers sinaasappelsap te maken (ter plaatse geperst)

Smoothiemaker en vers gesneden ananas

Bovendien beschikt de Express Froissart ook over die veelbesproken machine, exclusief bij Carrefour, die verse smoothies maakt terwijl de klant wacht en een Pine-O-Matic, een ananas- snij- automaat die in 30 seconden automatisch een ananas schilt en in schijfjes snijdt.

Volledige maaltijd

De Express Froissart heeft ook een assortiment warme producten: de traditionele, ter plaatse gebraden kip aan ‘t spit, kippenboutjes, ovengebakken aardappelen en natuurlijk ook ter plaatse gebakken brood en koffiekoeken.
Ook hier uiteraard de grote klassiekers die deel uitmaken van het DNA van Express:
o De Cocktail Corner
   • Minikoelkasten met ijsblokjes
   • Alcohol
   • Softdrinks voor de gebruikelijke cocktails
o Een koelkast met aperitieven
o Een uitgebreid aanbod aan lokale en Belgische bieren
o Keuze aan chocolade en topwijnen
o Bloemen
o Alle voorzieningen (iTunes-kaarten, lotto, telefoonkaarten …)

Mobiele kassa’s

Froissart gaat ook voor technologische innovatie. Naast de traditionele kassa’s, voor drukke periodes, kan de klant ook betalen aan een mobiele kassa. Een medewerker zal bij de klanten die in de rij staan langsgaan met een smartphone om de producten van de klant te scannen. De klant kan de aankopen betalen met een bankkaart via de betaalterminal die verbonden is met de smartphone.

Eén ding is zeker: de Express Froissart is niet zomaar een buurtwinkel, maar heeft een ruimer ‘On the go’ aanbod om ter plaatse of elders te lunchen of dineren, meer biologische, lokale en Belgische producten, diverse voorzieningen waaronder een omnichannel aanbod (zuil Click & Collect CUBEE) dat past binnen het transformatieplan van Carrefour en tegelijk de huidige digitale mogelijkheden omvat (mobiele kassa’s).

De winkel wordt geleid door Gurkan CEKIC, een franchisenemer die geen onbekende is van Carrefour want hij staat nog aan het hoofd van twee andere Express-winkels (Express Congres en Express Koningsstraat).

De winkel is elke dag open van 7.00 tot 21.00 uur, ook op feestdagen.

Adres:
Express Froissart
Froissartstraat 93
1000 Brussel

Over Carrefour België:

Carrefour stelt vandaag 11.500 mannen en vrouwen tewerk.

Met 45 Carrefour Hypermarkten, 443 Market Supermarkten, 296 Express buurtwinkels en zo’n 200 Drive afhaalpunten is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase volgt.

Dankzij haar lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van 11.000 lokale en 4.000 Bio & Welzijnsproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun boodschappen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, één van de belangrijkste foodretailers ter wereld met meer 380.000 medewerkers. De groep is met meer dan 12.300 winkels aanwezig in meer dan 30 landen en realiseerde in 2017 een omzet van 88,24 miljard euro onder enseigne.

press.carrefour.eu en @carrefour_bnews

Voor bijkomende informatie:
Baptiste van Outryve: +32 (0)493 241 884 – baptiste_vanoutryve@carrefour.com

Bron: http://press.carrefour.eu/press-release/nieuw-in-de-froissartstraat-een-express-van-de-nieuwste-generatie-met-mobiele-kassasDeel dit artikel op facebook logo Facebook